Sosyal Medya Yönetimi

Sosyal Medya Yönetimi

Sosyal Medya Yönetimi, kurumların kendilerini ifade etmek, hedef kitleleri ile doğrudan ve daha interaktif bir iletişim kurmak için en etkin stratejileri arasında yer almaktadır.

Çift yönlü etkileşim tarafıyla Geleneksel medyadan ayrılarak kullanıcı kaynaklı bir medya kanalına dönüşerek firmalar için ticari bir boyut kazanmıştır. 

Sosyal medya günümüzde kurumsal kimliğin bir parçası olarak kabul görmekte ve sosyal medya platformlarında varlığını imaj bütünlüğü ile sürdürmek isteyen kurumsal firmalar bu hizmeti sağlayan reklam ajanslarından Sosyal Medya Yönetimi hizmetleri almaktadırlar.

Bugün, global çapta sosyal medyayı kullanan çok sayıda işletme var. İşletmeler, sosyal medyayı mevcut ve potansiyel müşteri ile iletişim kurmak, haberlerini paylaşmak, ürünlerini tanıtmak ve markalaşma çabalarında destek sağlamak için amacıyla kulanmaktadır. Sosyal Medya Yönetimi, şirketlerin günümüzde bilinirliğini arttırmak ve mevcut kullanıcıları ile kalıcı iletişim kurmak için seçebilecekleri en önemli yöntemlerden birisidir.

Sosyal medya yönetimi nedir?

sosyal medya yönetimiSosyal medya yönetimi, kuruluşların sosyal medya mecralarından en etkili şekilde faydalanmak için(örneğin Facebook, Twitter, Instagram, Youtube vb.) kullanarak kurumsal bilinirlilik sağlamak ve gelişimine katkı sağlamak için kullandıkları bir stratejidir. Aynı zamanda bu strateji, firmalara, müşteri ilişkilerini güçlendirmek, reklamlarını ve ürünlerini tanıtabilmek ve sonuç olarak satışını arttırabilmek için gerekenleri sağlamayı da amaçlar.

Sosyal medya mecraları, şirketlerin kurumsal hedeflerine uygun olarak tanımlanan canlı ve güncel milli gündemi içeren platformlardır. Bu mecralar, hedef kitle üzerinde arzu edilen eylemi çağırmak, dikkat çekmek, etkileşime girilmesini sağlamak ve etkili bir pazarlama stratejisi oluşturmak için etkili bir araçtır. Örnek vermek gerekirse; Facebook, Twitter, Youtube ve Instagram gibi sosyal medya mecraları, şirketlerin ürün ve hizmeti hakkındaki konuşmalarda kendisini konumlandırmak ve piyasada bilinirliğini arttırmak için kullanılabilir. 

Günümüzde, sosyal medya yönetimi, şirketlerin çıkarlarını çeşitli sosyal medya mecralarından koruyarak ve sağlayarak kalıcı müşteri ilişkileri oluşturmak için kritik öneme sahiptir. Ayrıca, firmanın güncel pazarlama stratejileri oluşturma ve uygulamaya çalışmalarının da başarısını etkilemektedir. Bu nedenle, sosyal medya yönetimi, güncel trendler ve mecralar hakkında bilgi edinilerek, verimli ve etkili sosyal medya yönetimi stratejileri oluşturulmalıdır.

Sosyal medya yönetimi nasıl yapılır?

Şirketlerin sosyal medya yönetimi stratejileri, kurumların güncel ve kurumsal kimliklerine uygun mecraları seçmesini sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

İşletmeler, sosyal medyada üstün kaliteli içerik sunmak ve bu içeriğin çok fazlaca paylaşılmasını sağlamak için çabalamalıdır. İçeriğin ekibi, içeriği kullanıcı tabanına uygunlukta planlamak, güncellemek ve etkili bir şekilde sunmak için özenli bir şekilde seçilmelidir.


Hedef kitle analizi ilk aşamadır. Hedef kitle analizi sosyal medya stratejisinin ne derece başarılı olacağını gösterecektir. Gözlemler sonucunda, şirketler hedef kitlelerinin bilgilerini toplayarak cinsiyet, yaş, konum ve diğer faktörleri hesaba katar. Bu da şirketlerin sosyal medya mecralarını seçerek, bu mecralarda derinlemesine hedef kitlelerine ulaşmalarına yardımcı olacaktır.


Sonrasında sırasıyla, hedefler belirlenir, rakip analizi yapılır, platform seçimi yapılır, içerik takvimi oluşturulur, seçilen platforma göre kreatif ve içerik çalışmaları yapılır ve sonrasındaki süreç analiz ve optimizasyonlar ile devam ederek reklamdan maksimum performans alınması sağlanır.

 

Sosyal medya yönetimi neleri kapsar?

Kompleks bir sistematik ile kaliteli içerik üretimi ve teknik analiz gerektiren bir hizmetler bütünüdür.

Bu hizmetler arasında, içerik planlaması, hesapların kurumsal arayüz çalışmaları, gönderilerin kreatif standartlarının belirlenmesi, hesap yönetimi, alışveriş hesap yönetimi ve anlaşmaya bağlı olarak moderatör hizmetleri yer almaktadır.

Kurumsal olarak sıklıkla tercih edilen mecralar arasında Facebook, Instagram, Youtube, Twitter, Pinterest ve Linkedin bulunmaktadır.

Kaliteli bir içerik üretilemeyecek veya hedef kitlemiz ile uyuşmayan mecralarda kurumsal olarak bulunmanın herhangi bir faydası yoktur. Bu sebeple varlık gösterilecek mecra seçimleri itina ile yapılmalıdır.

Her platformun kendine starndartlarını göz önünde bulundurmalı ve gönderi kreatiflerimizi buna göre üretmeye özen göstermeliyiz.

Sosyal medya görsel boyutlarına göz atmak için tıklayınız!

En iyi sosyal medya yönetimi araçları nelerdir?

Bugünün dünyasında sosyal medya aracılığıyla pazarlama sürekli daha fazla önem kazanıyor. Sosyal medya, işletmelerin, markaların ve gelişen bir işletmenin çok sayıda insanı erişmesine ve etkilemesine olanak tanıyor. Sosyal medya araçları, işletme akışını planlamaya, zamanını yönetmeye ve mevcut sosyal medya araçlarına bağlanmanıza ve haberleşmenize yardımcı olur. Peki en iyi sosyal medya yönetim araçları nelerdir?
  • Hootsuite
  • Buffer
  • Sprout Social
  • eClincher
  • Sendible
  • MeetEdgar
  • MavSocial
  • CoSchedule
  • Crowdfire
  • Tailwind
  • Post Planner
  • Social Pilot
  • Likeable Hub

Sosyal medya yönetimi fiyatları

Firmanın ihtiyaçları doğrultusunda verilecek hizmet içeriğine göre şekillenir. Fiyatı belirleyen etmenler şu şekildedir.

  • Kullanılacak platformlar
  • Aylık gönderi sayısı
  • Alışveriş entegrasyonu
  • Moderatör hizmetleri

Projeniz mi var?

Hadi Başlayalım!

Markanızı büyütmek için işine tutku ile bağlı, profesyonel bir ekiple çalışın!